hälsar Mia

Hur hamnade jag här, mitt emellan stolarna liksom? Det frågar jag mig själv ibland. Mitt jobbliv har känts minst sagt rörigt emellanåt, men nu på senare år har en helhet börjat växa fram, där varje del av mitt tidigare arbetsliv har sin plats. 
För några år sedan ifrågasatte jag ofta vad jag höll på med, men nu tror jag att den upplevelsen är ganska typisk för en  person som lämnar den traditionella anställningen för att bli egenföretagare, speciellt om det innebär ett branschbyte samtidigt. Det känns många gånger som att man trevar sig fram, men i efterhand förstår man att det hela var ett enda stort lärande.  Känner du igen dig?

Egenföretagare

Anställd

TILL

FRÅN

MER OM

MIG

Hopp

Kände friheten som egenföretagare pumpa i kroppen och såg möjligheter överallt. Hamnade i ett kreativt överflöd och ville göra allt på en gång. Hade ingen tydlig riktning utan sprang åt alla håll. Visste inte heller vilket ben jag skulle stå på, eller vilket ben som skulle bära. Ignorerade vissa viktiga (=tråkiga) bitar av företagandet och kände mig allmänt inkompetent. 

Intog en mer realistisk och professionell syn på egenföretagandet och min verksamhet. Kände att jag äntligen hade kunskap om alla viktiga delar som behövs för att få en verksamhet att gå runt. Rensade upp bland mina åtaganden och började återigen känna mig kompetent.  

Tappade motivation och driv. Såg inte meningen i mitt jobb. Tackade nej till högre tjänster och högre löner och började istället skala ner min arbetstid mer och mer. Tillslut kände jag mig redo att säga upp mig helt.

För mig har omställningen från en traditionell anställning till att driva eget gått i etapper över tid. Några tydliga kursändringar kan jag urskilja på vägen.  

Förändring

Förtvivlan

Hopp

Tillit

Uthållighet

Frihet

Redan som ung ville jag mycket, alltså många olika saker. Jag svängde mellan att vilja bli pianist, läkare eller arkitekt. Men jag valde istället en utbildning som låg rätt i tiden och som tilltalade min logiska, matematiska och problemlösande sida, civilingenjör i datateknik. 5 år senare hade jag min examen från Lunds Tekniska Högskola. Mitt första bransch-riktiga jobb fick jag vid sidan av studierna, på ett snabbväxande IT-bolag som konceptutvecklare för några av de allra första mobilspelen. 

UTBILDNING

1998 - 2003
= MITT CV
RESAN

De följande tolv åren spenderade jag i huvudsak som anställd på två stora svenska bolag, Scania & IKEA, i roller som projektledare, processutvecklare och förändringsledare. Det var enormt utvecklande år då jag fick resa över hela världen, arbeta i olika länder med fantastiska kollegor från olika kulturer, tjäna mycket pengar och jobba häcken av mig. Jag lärde mig massor. Om arbetsetik, om företagskultur, om ledarskap, om produktivitet, om utveckling, om utbildning, om facilitering, om kommunikation, om stress, om människor och om förändring.

2003 - 2015

ANSTÄLLNING

Designa, ta emot leveranser, packa upp, packa om, fotografera, uppdatera webshop, ställa ut på Formex, bygga varumärke, marknadsföra, ta emot ordrar, packa & skicka iväg, maila kunder, bokföra. Och så på repeat.  

Ur dagboken

TILL BUTIKEN

Mitt första egna varumärke utvecklades vid sidan av mitt dåvarande jobb. Egendesignade barnkläder blev till min allra första affärsidé och webshop. Jag gjorde allting fel och det tog flera år innan försäljningen kom igång. Shoppen har legat på tre olika plattformar genom åren, fick en nystart 2021 och säljer nu bättre än någonsin.

2012 -

MIAOFSWEDEN.SE

Planera, scouta plats, packa, bära, fotografera, redigera, leverera, uppdatera portfölj, bygga varumärke, fakturera, maila kunder, bokföra. På repeat.  

Ur dagboken

2015 tog jag ett stort men efterlängtat beslut; jag sa upp mig från mitt jobb. För att göra beslutet mindre dramatiskt så hoppade jag på en ett-årig utbildning inom ett av mina största intressen, fotografi. Under några år tog jag sedan frilans-uppdrag som fotograf och kunde fullt ut prioritera min hälsa, min familj och mig själv. Den här verksamheten valde jag så småningom att avsluta, men använder fortfarande idag fotograferandet som en värdefull tillgång i mina andra verksamheter.

2015 - 2020

FOTOGRAF

Ställa iordning sal, hämta leveranser, planera pass o schema, hålla klasser, spela in pass, fotografera, bygga hemsida, bygga varumärke, vidareutbilda sig, sälja, maila kunder, bokföra. På repeat.  

Ur dagboken

Min hälsoresa tog över under några år. Jag utbildade mig till gruppträningsinstruktör och yogalärare och startade upp en egen verksamhet i studio och online. Jag laborerade för första gången med digitala produkter och spelade in pass och meditationer som jag sålde online. Den här verksamheten valde jag efter några år att stänga och avsluta helt. 

2016 - 2020

YINSIDAN.SE

Läsa, testa kurer, träna, testa recept, skriva, fotografera, föreläsa, hålla pass, bygga hemsida, produktutveckla, packa ordrar, spela in webinarier, skapa online-kurser, skapa nyhetsbrev, maila med kunder. På repeat.  

Ur dagboken

TILL SAJTEN

Under hela min hälsoresa har jag valt att dela med mig av det jag lärt mig i form av en blogg. De första åren låg bloggen på Kurera.se, men 2017 skapade jag en helt egen hälsosajt där jag fritt kunnat nörda ner mig i naturliga sätt att läka och må bättre.

Arbetet har under åren lärt mig otroligt mycket om skapande online; SEO, organisk trafik, maillistebyggande, online-kurser, affiliating och digitala workshops. Sajten är till stor del automatiserad idag och är uppbyggd med funnlar, webinarier, freebies och artiklar.  Den har snittat mellan 300 och 400 besökare / dygn i fem år på helt organisk trafik. 

Sajten har också en tillhörande butik där jag säljer kosttillskott under eget varumärke. Genom den verksamheten har jag samlat värdefull kunskap om produkt- och konceptutveckling, men också kring att bedriva e-handel.

2017 -

HÄLSOINSPO.SE

Läsa & lära, nätverka, bygga hemsida, skriva artiklar, bygga funnlar, spela in webinarier, skapa onlinekurser, skriva nyhetsbrev, skapa content, bygga varumärke, ta konsultuppdrag, coacha kunder, fakturera, bokföra. Jippi!  

Ur dagboken

TILL STARTSIDAN

Här där du är! Den här plattformen är mitt senaste projekt som blev till under 2021. En sajt för att stötta egenföretagare som vill bygga business online. Idag arbetar jag framför allt med mina egna webbutiker och digitala kanaler, men tar även konsultuppdrag.

2021 -

DIGITALINSPIRATION.SE

Min vision är att kunna erbjuda den här webbplatsen som stöd för den som vill skapa sig en business online. Som kanske har vågat sig på egenföretagandet, men känner sig som Bambi på hal is. Men som ändå väljer att försöka.

Ja, jag vill peppa dem som vill jobba för sin egen skull. Digitalt. Online. Med sådant som engagerar och inspirerar en. 

SÅ.

Vad vill jag åstadkomma här?

Heja dig!

INSPO

Ja tack, jag vill gärna ta emot inspirationsmail någon gång ibland. Men inte för ofta för då blir jag trött.

Missa inget!

EN RIKTIGT BRA IDÉ!

Ja, tack!

VI HAR TAGIT EMOT DINA UPPGIFTER.

Kul att du är på!

Hörs snart!

Jag älskar allting webb och hjälper glatt andra med sådant jag själv hade behövt veta när jag gav mig in på att driva business online. Jag är civilingenjör i datateknik, utbildad fotograf och egenföretagare sedan åtta år tillbaka.
Kul att ha dig här!

HEJ

Det är jag som är Mia.

INSTAGRAM

PINTEREST

FACEBOOK

Till TOPPEN

KONTAKT

FAVORITER

TJÄNSTER

KURS SBA

KURS SBA

ARTIKLAR

OM

HEM

Hitta runt

INTEGRITETSPOLICY

KÖPVILLKOR

COOKIEPOLICY

Hej där!

Jag älskar allting webb och hjälper passionerat andra med sådant jag själv hade behövt veta när jag gav mig in på att driva business online. Jag är civilingenjör i datateknik, utbildad fotograf, driver två e-butiker och är egenföretagare sedan snart tio år tillbaka. Kul att ha dig här!

Det är jag som är Mia.